cavitatie

Nieuwe methode voor overtollige vetverwijdering

Cavitatie is ook een nieuwe methode om overtollig vet definitief te verwijderen. Het is een alternatief voor behandelingen als liposuctie maar zonder chirurgische ingreep. Het gaat helaas niet om grote hoeveelheden vet maar om het verminderen van vetcellen op bepaalde lichaamsdelen waar het moeilijk verdwijnt. Aan de hand van geluidsgolven (40 khz) worden er tijdens de behandeling golvende bewegingen van compressie en decompressie opgewekt. Door deze zogenaamde cavitatie worden de wanden van vetcellen verzwakt en uiteindelijk afgebroken. Hierdoor komt de inhoud van de behandelde vetcellen vrij die daarna door het lichaam op een natuurlijke manier worden afgebroken en afgevoerd. De hoeveelheden vet die vrij komt mag niet te groot zijn, anders is het lichaam niet in staat om het vrijgekomen vet te verwerken. Daarom kunnen we alleen kleine zones behandelen. Deze methode van vet verwijderen kunnen we toepassen op bijvoorbeeld buik ,dijen, onderkin, boven armen en lovehandles of het verminderen van vetophopingen op mannenborsten. Ook gebruiken we deze methode voor het aanpakken van hardnekkige cellulitis. Dit alles zonder herstelperiode en met een blijvend resultaat. Wij verkrijgen het gewenste figuur op plaatsen waar u het wilt. In de meeste gevallen heeft men 2 a 4 cm omtrekvermindering.

a8ca4077-7e60-4049-ac9c-ae7ea80300c7.jpg

Voor de cavitatie behandeling

Voor de cavitatie behandeling zullen we uw lichaam in kaart brengen zodat we duidelijk de resultaten kunnen zien.

Deze gegevens, uw lengte en nog een aantal gegevens maken een totaal beeld die we opslaan en bij de eerstvolgende behandeling weer bijwerken.

De behandeling

De te behandelen zone(s) worden op het lichaam afgetekend en met ultrasone gel ingesmeerd ter geleiding van de ultrasone golven.

Het handstuk wordt langzaam over het te behandelen oppervlak bewogen terwijl de behandelkop ultrasone golven afgeeft.

Je voelt dat de huid aangenaam warm wordt maar verder is de behandeling pijnloos.

Een behandeling duurt ongeveer 30 min (kleine zone) en 40,60 min (grote zone) die je 1 keer of 2 keer per week ondergaat.

Het totaal aantal behandelingen is afhankelijk van het gewenste resultaat en de dikte van de vetlaag.

Een cavitatie kuur bestaat in de meeste gevallen uit 6 behandelingen.

 

Na de behandeling

Een zeer belangrijke richtlijn is om na de behandeling 2 liter water/thee per dag te drinken en gedurende drie dagen geen enkelvoudige koolhydraten zoals

suikers, brood, pasta, aardappelen, frisdrank en alcohol te gebruiken. Het menselijk lichaam heeft een overlevingsmechanisme ingebouwd om energie in de vorm van vet op te slaan in tijden van schaarste. Door het eten van pasta, wit brood, suiker, frisdrank wordt in de alvleesklier een hormoon geproduceerd.

Dit hormoon, insuline genaamd, geeft een signaal aan het lichaam om vet uit de bloedbaan te halen en op te slaan in de vetcellen.

prijzen

Prijzen-Cavitatie-final.png